Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Greece
ΧΙΟΥΜΟΡΙΚΟΣ,ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ, ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΤΙΚΟΣ, ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΣ, ΑΠΡΟΚΑΤΑΛΗΠΤΟΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ, ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΠΑΡΑΜΥΘHΤΙΚΟΣ

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ)


Σημερα πενηνταπενταρης πια,δικαιουμαι (να ειμαι σε θεση) τουλαχιστον σα γιατρος, να μιλησω για μερικες κατα τη γνωμη μου ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ, που παρατηρησα στις δεκαετιες που περασαν.

Στα χρονια του , '50-'60 ακομα και του '70-,'80 οταν καποιος επασχε απο καρκινο...σχεδον ολοι-ακομα και γιατροι-..μιλωντας με δεος,ψιθυριστα ελεγαν οτι:
Αυτος "ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ"η ακομα.. "ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΞΟΡΚΙΣΜΕΝΟ"!!!.

Την ιδια εποχη αν καποιος ηταν φιλο-ομοφυλος, η ακομα υπηρχε τετοια υποψια, απο τον περιγυρο του,οι πιο πολλοι "διακριτικα"-"ευγενικα"τον αποκαλουσαν:...."ΤΟΙΟΥΤΟ"(δηλαδη "τετοιο")!!!.

Βεβαια για πολλους ανθρωπους η.... "ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ",εννοωντας την ερωτικη (αυνανισμος),οδηγουσε με μαθηματικη ακριβεια....στην ΤΥΦΛΩΣΗ!!!!

Tα κοριτσια που εγινοντο γυναικες εκτος γαμου,τις αποκαλουσαν..."ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΕΣ" (δηλαδη ξεπαρθενιασμενες).H ΠΑΡΘΕΝΟ-ΡΑΦΗ (συρραφη του παρθενικου υμενα), ειχε αναχθει σχεδον σε ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ!!!!

ΦΟΒΟΙ,ΑΓΝΟΙΑ, ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕΙΣ,ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ,ΡΑΤΣΙΣΜΟΙ,ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ,ΦΟΝΟΙ..
Το δραμα, η απελπισια,η αποσυρση,η εγκαταλειψη,ο πονος ,η καταθλιψη, στη στιγνη καθημερινοτητα μας.
Η αποθεωση της Μαυρης Μαγειας,της αφελους πιστης,του δογματισμου και της υποκρισιας.

Μεχρι που το πηχτο σκοταδι της σπηλιας,που κατοικουμε, φωτιστηκε απο τη δαδα που κρατουσε "ΕΝΑ ΡΩΜΑΛΕΟ ΧΕΡΙ",που ανηκει σε "ΣΩΜΑ ΑΝΔΡΕΙΟ", που οι αιωνες: "ΤΙΜΟΥΝ και ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ".

Να ακριβως ετσι:


ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ "ΠΥΡΦΟΡΟ ΑΥΤΟ ΧΕΡΙ"το υψωνουν πολλοι!!!
Ανθρωποι φτωχοι,παγωμενοι,τυφλοι,και πικραμενοι.

Ηδη το εχουν στρεψει στα προσωπα των ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ,ΤΩΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΩΝ..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΑΦΕΛΩΝ, της Αθρωπινης Ιστοριας.

ΤΟ ΠΥΡ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ, ΗΔΗ ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ, ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ!!!!



ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΔΡΕΙΟ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ: Π.Ρ.Ο.Μ.Η.Θ.Ε.Α.

Ειναι: " Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΛΥΟΜΕΝΟΣ"

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Για πολλους σοβαρους,επιστημονες,ερευνητες,καλλιτεχνες, αρχιερεις το διαδικτυο:
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ..ΓΡΑΦΗ ΑΚΟΜΑ(!!!) ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Η ΑΠΟ-ΓΝΩΣΗ, εδειξε την καταγωγη της: ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!!!!

.................γνωση, πληροφορια, επικοινωνια, κατανοηση,ειρηνη, δημοκρατια:
"ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ"
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!(ΣΤΑΥΡΑΝΑΣΤΑΣΗ που θα λεγαμε).

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Η ""ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ"" ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ....

Απ οτι φαινεται τωρα(ΞΗΜΕΡΩΜΑ 26-03-10) παω να βγω "σωστος",σε σχεση με τη πορεια της ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
Και να μη ξεχναμε...25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1957 ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.!!!(τοτε ΕΝΩΣΗ ΑΝΘΡΑΚΟΣ-ΧΑΛΥΒΟΣ).

Βλεπε:

http://www.kathimerini.gr/...κλπ.

ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΠΑΛΙ... ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.(το δεκατο μελος της Ε.Ε.),ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ τουλαχιστον.
Φαινεται οτι τη γλιτωνουν για την ωρα οι Ελληνικες τραπεζες (...ουουφφφ),τα υπολοιπα σημαντικοτατα....βλεποντας και κανοντας.

Δεστε την προ- προηγουμενη αναρτηση μου:
""ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.ΣΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΕΥΡΩΠΗ""

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ (ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ '60)

Θα διαλεξω ενα τραγουδι (απο τα σπανια),που ενω εχουν αγνοηθει, καθοριζουν-κατα τη γνωμη μου-,ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΑ μια ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ που χανεται σημερα,μαζι με τον ΕΡΩΤΙΣΜΟ που καθορισε τους νεους της γενιας μου (1955).

....Παληο Φαληρο στα 1965,Ανοιξη,-εγω στα 10 χρονια μου-χωματοδρομοι ακομα και οι μεγαλες λεωφοροι,οπως ας πουμε η σημερινη Λ. Αμφιθεας!!
Ακομα η φωνη του πλανοδιου μαναβη, με το αλογο και το καρο,μπερδευεται με τη φωνη του εκφωνητη του Ε.Ι.Ρ.(Εθνικον Ιδρυμα Ραδιοφωνιας)!!.
Τοτε υπηρχε τοση ησυχια στην Αθηνα που ακουγες τις μαργαριτες της Αττικης Ανοιξης ν'ανοιγουν...και τις κουτσομπολες κυραδες στις αυλες, να περιμενουν ν ακουσουν τις κανονιες απ'τον Λυκαβητο...για τη γεννηση της Αλεξιας, του Βασιλια Κωνσταντινου και της Αννας-Μαριας!!
Απ'ευθειας ζωντανη μεταδοση απο τους ...ραδιοθαλαμους του Ζαππειου Μεγαρου:



Τι τραγουδι κι'αυτο.
Υποδειγμα αμεσοτητας και απλοτητας ως οφειλει να ειναι σα λαικο.
Ανηκει στα λεγομενα "Δημοτικοφανη Ελαφρα".
Απο πλευρας ρυθμου, ειναι ενα Καλαματιανο με μπουζουκια και κιθαρες...Λατινοαμερικανικες.

Αυτη η κοπελια, δεν ειναι κοριτσι με σαρκα και οστα ειναι ...μια τριανταφυλλια με αγκαθια και μπουμπουκια ροδαλα.
Ο νεος απλα ...την βαζει στο ματι.Το καλοκαιρι θα την παντρευτει..προφανως,ζητωντας το χερι της απ'τον πατερα της...,θα δεχτει σχεδον χωρις καμια αντιρρηση.(ροδοπεταλα γεματη,χωρις αγκαθια πια).

Απο πλευρας ερμηνειας, κατω απο μια κλασσικη φωνη "bell canto" ,κρυβεται ενας υπαινικτικος ερωτισμος,παρθενου αγνης κορης..,που φετος την Ανοιξη τρελανε τ' αγορια, τραγουδωντας στα ονειρα τους,που τα αναστατωνει μια επιτακτικη Εφηβεια.

Εκεινη την εποχη, το να δει ενα αγορακι, το βρακακι ενος κοριτσιου που "παιζει αμεριμνο"με τις φιλες της, ηταν κατι, που ουτε στον εαυτο του δεν ομολογουσε!!
Θυμαμαι το φιλο μου τον Καραγιαννη, να τρωει ξυλιες με το χαρακα, απο το Δασκαλο της τριτης Δημοτικου επειδη...,"ΦΙΛΗΣΕ" τη Μαρκοπουλου (ο τυχερος ρε γαμωτο!!).

Ξερω, θα τα βλεπετε ολα αυτα σαν την αποθεωση του μικροαστισμου.

Κι ομως, οποιος και σημερα προσεξει, τις λιγοστες μαργαριτες, στα μισο- γκρεμισμενα σπιτια της παλιας Αθηνας,θα νοιωσει το Ανοιξιατικο αερακι του Επιταφιου,που δονει καθε Εφηβεια, να δοκιμαστει...μεσα στο πληθος των αυτοκινητων και της χλαλοης...
ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ.

σημειωση:Τα αναφερομενα προσωπα και οι τοποι της Αθηνας ειναι τελειως φανταστικα.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.ΣΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΕΥΡΩΠΗ. (ΜΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΠΑΛΙ!!)


Ας μου συγχωρεθει ν αρχισω με μια επικληση στις Μουσσες με τροπο Νεοελληνικο:



Τοσοι και τοσοι σημερα (19-03-2010) προφητευουν, γιατι οχι και εγω.Πολλοι λενε και ανοησιες,γιατι οχι και γω.

Ανηκω στους αισιοδοξους,για την εκβαση αυτου του εγχειρηματος της ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (με κοινο Συνταγμα,Πολιτικη,Στρατιωτικη παρουσια).

Σημερα με ΑΙΤΙΑ (το λιγοτερο) τη λεγομενη "Παγκοσμια Οικονομικη Κριση"(που ειναι κριση μονο της Δυσης),και ΑΦΟΡΜΗ (το λιγοτερο),το "Ελλαδικο προβλημα",θα επιχειρηθει (ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΡΥΘΜΟ), με πολιτικα μεσα και οικονομικα "οπλα", ΜΙΑ:

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Αλλωστε μη ξεχναμε, οτι η μεθοδος των Δημοψηφισματων για ΚΟΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΕΤΥΧΕ, καταψηφιζομενο,απο πολλους Ευρωπαιους πριν μερικα χρονια....

Το προβλημα για την Ενιαια Ευρωπη ειναι Η ΧΑΜΗΛΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ, σε συνθηκες σταδιακης ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ,μεσα σε "ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ" διεθνες περιβαλλον.

Εργαλεια για την προσαρμογη της στα νεωτερα παγκοσμια δεδομενα: Τα ΜΜΕ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (κυριως).

Γι αυτο:

ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ (ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ,ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ) ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ , ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑ, (ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΗΔΗ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ).

Φανταστειτε οτι σημερα, ενα αυτοκινητο φτιαγμενο στις ΗΠΑ,κοστιζει φθηνοτερα απο ενα αλλο ολοιδιο, φτιαγμενο στη Γερμανια!!!

Ο παναρχαιος τροπος να "κοπει" πληθωριστικο νομισμα, δεν ειναι προσφορος-σε αντιθεση με τις ΗΠΑ-γιατι η ΕΥΡΩΠΗ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ!!!!

Δηλαδη δεν μπορει να γινει ανεκτη, η υποτιμηση του ευρω,ΔΗΛΑΔΗ:Η υποτιμηση του ΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ του "νοικοκυρη Γερμανου",για να αρχισει να ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ο "σπαταλος,απροσαρμοστος,Ελληνας".

Το ιδιο ομως αποτελεσμα ,(υποτιμηση ευρω), μπορει να προκυψει με μεσα Πολιτικα (με τη στενη συνεργασια βεβαια των ΜΜΕ).
Το ενδιαφερον και θαυμαστο,ειναι οτι ετσι, δεν θα ειναι ΣΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΡΑΤΟ απο τους πολλους Ευρωπαιους!!!Οι αντιδρασεις προβλεπονται ηπιες.

Ετσι ενω ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ, ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ"ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ",ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ, -στην ουσια- ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο "ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ". (απο την υποτιμηση του ευρω,και του κοπου του,χωρις αυτος να φταιει πιο πολυ).

Γι αυτο:

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ- ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ -ΣΤΟ Δ.Ν.Τ., που θα μας "αναδιαρθρωσει" ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, (για αυτα που θα παθουμε), ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ!!!!
Αλλωστε σε λιγο στην Ελλαδα, δεν θα εχουμε να πληρωσουμε ουτε για μισθους,υγεια,παιδεια...

Η "Γαλλικη λυση" να χρηματοδοτηθουμε φθηνα, απο Ευρωπαικη "αλληλεγγυη"(!!!!),ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΘΕΙ,(μερικως),ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, ΑΝ ΧΑΘΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ (του ευρω) ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ.

Ταυτοχρονα η Ελλαδα με τις ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που ηδη διαθετει,(σε εμψυχο δυναμικο,και επιχειρηματικες ευκαιριες),και που ως τωρα ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΜΕ:
Θα "νοικοκυρευθει,"θα καθαρθει,και ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ.. ΦΘΗΝΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ.....

Τοτε ακριβως ο Γερμανος ΘΑ ΑΜΟΙΦΘΕΙ για την υπομονη και την "ΒΛΑΚΕΙΑ"(να του "υποτιμαμε" το ευρω και να χανει, ενω δουλευει παραγει,πουλα σ ολο τον Κοσμο).
Και τοτε θα αρχισει επι τελους, η ΑΝΑΠΤΥΞΗ που σταθηκαμε ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ....(..τα ξενα χερια ειναι μαχαιρια...)

Ο "ταπεινωμενος"και καταπονημενος Ελληνας θα ζησει ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΑΝ "ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ",ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ πικρα ΟΤΙ: "Ηθελε το Γερμανο του" !!!


Η Πολιτικη μεθοδος ειναι η δημιουργια ..ΠΑΝΙΚΟΥ (σε ολους τους Δυτικους,τουλαχιστον).(ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ "ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ"-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ).

Η προσφυγη στο ΔΝΤ,μιας χωρας του "ΣΚΛΗΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ" του ευρω,σαν την Ελλαδα, διαφερει ουσιαστικα, απο την προσφυγη ας πουμε της Ουγγαριας. (ΣΙΓΟΥΡΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ "ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ" ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ,ME ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ, "ΕΚΛΕΚΤΙΚΟΤΕΡΗ"ΑΝΑΡΔΙΑΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ).

Η εξοδος καθε ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ,οπως της Ελλαδας,απο το ευρω ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.(ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ-ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Εννοειται οτι στη θεση της Γερμανιας μπορει να μπαινει ας πουμε η Ολλανδια,Σουηδια κλπ.
Και στη θεση της Ελλαδας....η Πορτογαλια,Ιταλια...Αγγλια(!!),Γαλλια(!!!!) κλπ.

ΤΩΡΑ....

Ενα τραγουδακι για να ΚΛΑΨΟΥΜΕ και για να ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ:



Και για ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ "ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ"(ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ!),που αφορα ομως ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ- και- που ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΠΑΛΙ... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! (χωρα της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ)

ΑΚΟΥΣΤΕ.....



*******:Πολλες ευχαριστιες, στο ΜΙΜΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ,που με το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ και την ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ,μου ενεπνευσε το κειμενακι αυτο.

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ)



Με την ανατολη του 2010,ζωντας σαν το 10-ο μελος της Ευρωπαικης Ενωσης,οι τελευταιες αυταπατες μιας ολοκληρης γενιας Νεοελληνων,καταρρεουν με τροπο Συμβολικο και Τραγικο.

Ο Τιμημενος (απο ολους) Μανωλης Γλεζος ογδονταχρονος και βαλε, Μακαρια Πιστος σ ενα κοσμο, που προ πολλου "εξετεθει ανεπανορθωτα,απαξιουμενος" (του Κομμουνιστικου Ιδεωδους), νοσηλευευεται, μετα απο συγκρουση με τις μοναδες της Αστυνομιας,αγωνιζομενος με συνεπεια για μια...ασαφη Ευρωπη των Λαων (παλι...Κομμουνιστικη??).

Ετσι προλαβε,σε μια ζωη, δυο φορες να αντιταχθει στους Γερμανους.Μια με τη περιφημη Σημαια της Ακροπολης και τωρα "αντιστεκομενος", σε μια Γερμανοκρατουμενη -οικονομικα- Ευρωπαικη Ενωση!!

Ταυτοχρονα μια επωδυνη διαδικασια ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ, ξεκινησε μεσα απο τα...λαικιστικα γιουχα μιας Ευρωπης, που με αρχηγο, μια οικονομικα εντρομη Γερμανια,ζητα απαιτωντας απελπισμενα...απο τους Ελληνες μονο??!!!( για να ακουνε και οι αλλοι Ευρωπαιοι),ακομα και οι ιδιοι οι Γερμανοι...ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

Οι Γερμανοι και τοτε (επι Χιτλερ) και τωρα (επι Ε.Ε.) μας τιμουν,μιας και μας θεωρουν, τουλαχιστον συνεχιστες της ενδοξης Αρχαιας Ελλαδας....Για σκεφτειται το.
Αυτα για τις συναισθηματικες μας αμεσες αναγκες.(Αναφερομαι στο γνωστο δημοσιευμα του Γερμανικου "FOCUS").

Και τωρα τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ (για Ελληνες,Γερμανους και λοιπους Ευρωπαιους):

Θα ειμαι τηλεγραφικος,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ:

1)Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ-ΠΟΙΗΣΗ ειναι αναποτρεπτη ηδη... (διαδικτυο,ευκολα ταξιδια, διαχυση γνωσης,πληροφοριας,επικοινωνιας κλπ).
Επισης ειναι απαραιτητη η συνεχης ρυθμιση της. (ισχυρο μεταναστευτικο ρευμα, εμπορικη αλληλεξαρτηση για τις πρωτες υλες,για τα βιομηχανικα προιοντα,για τα περιβαλλοντικα παγκοσμια προβληματα κλπ).Αλλως: ΠΟΛΕΜΟΣ.

2)Η λεγομενη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ δεν ειναι ακριβως παγκοσμια.
Ειναι κυριως Δυτικη. (πχ:Η Κινα, η Ινδια, πανε καλα, εστω εξαρτωμενες απο την καταναλωση της Δυσης και των δικων τους κατοικων).

3)Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ σταθερα διαχεεται απο τη Δυση στον λοιπο κοσμο.
Η Δυση σιγα-σιγα αποβιομηχανοποιειται.Μεταβαλεται κυρια σε Δυση...των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ και των ΜΥΘΩΝ για τον υπολοιπο κοσμο....

4)Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ, της αδικιας, του σκοταδισμου, ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΕΤΑΙ [(Αν εξαιρεσουμε τον πολεμο, που ειναι ασυμφορος πλεον(διασπορα πυρηνικων-ισορροπια τρομου)] ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ-οσο το δυνατον-ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΩΝ, απο τις χωρες της φτωχιας, στις ανεπτυγμενες.

Αλλος τροπος ειναι με την ΤΟΠΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ των φτωχων χωρων (επενδυσεις,αναθεση εργολαβιων, στις χωρες του τριτου κοσμου κλπ)

ΚΥΡΙΑ ΟΜΩΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΕΤΑΙ, με το ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (πολιτικη δασμων-ειρηνικοι δρομοι εμποριου-πιστωτικη σταθεροτητα-χρηματοοικονομικη πιστη-δημοκρατια-δικαιοσυνη).

Τελος η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ειναι λεπτο παιχνιδι, αναμεσα στην αρχικη του εκμεταλευση, απο τη χωρα υποδοχης (φθηνο εργατικο δυναμικο, λυση δημογραφικου προβληματος Ευρωπης), μεχρι και την τελικη πληρη αποδοχη του(ισοτιμη ενταξη).
Ευτυχως για αυτο, υπαρχει μεγαλη γνωστη και διαχρονικη εμπειρια.(Ομπαμα-ΗΠΑ,Ρωμαικη Αυτοκρατορια κλπ).

Σε τετοιες συνθηκες ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ,ακομα και ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ, θα επρεπε να ΕΠΙΝΟΗΘΕΙ!!! η και να ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ!!!!απο τους Δυτικους....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

Ως ποτε λοιπον, ο κορεσμενος,μαλθακος, ηδονιστης, κοινωνικα εξασφαλισμενος,υπερκαταναλωτικος,"ολιγοσπερμικος",Δυτικος θα ζει...στον κοσμο του εντος συνορων??(οταν τον βολευει),η και,εκτος συνορων (οπου το .."δικαιολογει"??).

Σκεψου τωρα και τον ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΑΔΙΤΗ...που επι πλεον ειναι... σχεδον "υποχρεωμενος"ΝΑ
ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΗΔΗ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (αλλωστε η ιδιωτικη πρωτοβουλια θεωρειται υποπτη!!,εκμεταλευτικη!! (και επικινδυνη-οντως-δραστηριοτητα, στην ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ-ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ-"ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ").

Ετσι ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ:
Σαν ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ "αγροτης",ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΣ "δημοσιος υπαλληλος",ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ "ελευθερος επαγγελματιας",ΚΡΑΤΙΚΟΣ "εργοληπτης",ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΣ η ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ "εκδοτης","ΣΥΝΔΙΑΛΑΚΤΙΚΟΣ" "δικαστης" κλπ.

Τωρα ολος αυτος ο μελαγχολικος συφερτος υποαπασχολουμενων, αντιπαραγωγικων και διεφθαρμενων (ακομα και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!!), φτιαχνει,ΧΩΡΙΣ πολλες φορες και ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙ, ΝΟΜΟΥΣ ,ΚΟΜΑΤΑΡΧΑΙΟΥΣ,"ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ","ΑΞΙΕΣ", "ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗ",που δικαιολογουν και προστατευουν την κλεψια και το εγκλημα.

Ετσι που απο τους (10) Ελλαδιτες [που λεει ο λογος]:

Οι (8) "ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ",προσφερουν "ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ" με φακελακι,ενω ειναι πρακτικα ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ κλπ.

Οι αλλοι (2) που εργαζονται "δημιουργικα",παραγοντας και κατι ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑ και στο Κρατος, το λιγοτερο... προσπαθουν να ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΟΥΝ, ΝΑ "ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ", εκμεταλευομενοι το αγαθο που προσφερουν.

Φανταστειται τωρα ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, αν σκεφτειται,οτι και αυτοι οι (2)- οι μονοι που δουλευουν παραγωγικα- συνεργαζομενοι με τους αλλους (8),δινουν ψευτικα στοιχεια στην Ευρωπαικη Ενωση.. ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ και καμια ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ!!απο τους κουτοφραγκους Εταιρους μας.

Τελος να σημειωσουμε οτι απο αυτους τους (10), οι (4) ηδη ειναι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!!και αλλοι (3) ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ σε λιγα χρονια!!!!

Ολα αυτα ηταν γνωστα,πολλοι Εταιροι μας εκαναν ΤΑ ΙΔΙΑ, ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΒΑΘΜΟ,για να ΠΟΥΛΗΣΟΥΝΕ και τιποτα..στη χωρα της ΑΡΠΑΧΤΗΣ!!!

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ (ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Μια Καθαρση που (οπως και η Τραγωδια), φαινεται να αρχιζει, απο τη χωρα, που την ενεπνευσε στην Ανθρωποτητα, (ΕΛΛΑΔΑ) και να διαχεεται, στη (ΔΥΣΗ)...των ΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ-ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ... περατωνοντας το τελος ενος Δραματος...

ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΡΟΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΜΝΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Και για την ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ:

"ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΕΣ"(Μ. Χατζιδακι-Ν.Γκατσου)